ثمرات و نتایج تدبر در قرآن​

۱- ایمان به الهی بودن قرآن: افلا یتدبرون القرآن و لو کان من عند غیر الله لوجدوا فیه اختلافا کثیرا. آیا در (معانی) قرآن نمی‌اندیشیند؟ اگر از جانب غیر خدا بود قطعا در آن اختلاف بسیاری می‌یافتند. (نساء ۸۲)

۲-ایمان به حقانیت رسالت رسول مکرم اسلام: و ما کنت تتلو من قبله من کتاب و لا تخطه بیمینک اذا لارتاب المبطلون و تو هیچ کتابی را پیش از این نمی‌خواندی و با دست (راست) خود (کتابی) نمی‌نوشتی، و گرنه باطل اندیشان قطعا به شک می‌افتادند. (عنکبوت ۴۸)

۳-رفع اختلاف ظاهری آیات: افلا یتدبرون القرآن و لو کان من عند غیرالله لوجدوا فیه اختلافا کثیرا آیا در (معانی) قرآن نمی‌اندیشند؟ اگر از جانب غیر خدا بود قطعا در آن اختلاف بسیاری می‌افتند. (نساء۸۲)

۴-بهره جستن از ذخایر بیکران و پر خیر و برکت کلام الهی:
(این) کتابی مبارک است که آن را به سوی تو نازل کرده ایم تا در (باره) آیات آن بیندیشند، و خردمندان پند گیرند. (ص/۲۹)

۵- خارج شدن از ظلمت و شک و تردید و نیز حیرت و سرگردانی نفاق:
الم یان للذین امنوا ان تخشع قلوبهم لذکر الله و ما نزل من الحق و لا یکونوا کالذین اوتوا الکتاب من قبل فطال علیهم الامد فقست قلوبهم و کثیر منهم فاسقون.
آیا برای کسانی که ایمان آورده اند هنگام آن نرسیده که دلهایشان به یاد خدا و آن حقیقتی که نازل شده نرم (و فروتن) گردد و مانند کسانی نباشند که از پیش بدان‌ها کتاب داده شد و (عمر و) انتظار برآنان به درازا کشید، و دلهایشان سخت گردید و بسیاری از آنها فاسق بودند؟ (حدید /۱۶)

۶-رفع اختلاف و تفرقه میان مسلمانان:
و ان هذا صراطی مستقیما فاتبعوه و لا تتبعوا السبل فتفرق بکم عن سبیله ذلکم وصاکم به لعلکم تتقون (انعام/ ۱۵۳)
و (بدانید) این است راه راست من (پس) از آن پیروی کنید. و از راه‌ها (ی دیگر) که شما را از راه وی پراکنده می‌سازد پیروی مکنید. این است که (خدا) شما را به آن سفارش کرده است، باشد که به تقوا گرایید.

۹ فروردین ۱۳۹۹

۰ پاسخ به "ثمرات و نتایج تدبر در قرآن​"

ارسال یک پیغام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق این وبسایت برای موسسه نور الثقلین محفوظ می باشد. طراحی سایت توسط کاردان سیستم